Därför ska du välja Sajthotellet

Sajthotellet fungerar. Den absolut viktigaste anledningen att välja Sajthotellet är att Sajthotellet är stabilt och pålitligt. Efter att i flera år ha arbetat med kvalitetsförbättringar är Sajthotellet ett mycket stabilt webbhotell med svårslagen tillgänglighet.

Riktigt datacenter

Är det viktigt att din hemsida fungerar måste du välja ett webbhotell som du kan lita på. Det ställs höga krav på strömförsörjning och drifttemperatur för servrar. Många webbhotell har byggt egna datahallar och tvingats till kompromisser avseende kvalitet för att det dyrt att bygga och driva en professionell datahall. Sajthotellet köper den tjänsten och hyr plats i ett ett Sveriges absolut bästa datacenter.

När Stockholm stannar fungerar Sajthotellet för fullt. Reservkraften har kapacitet att driva hela hallen vid strömavbrott och provkörs regelbundet. Både ström och Internet kommer in i kablar från flera olika håll. Det krävs mer än en avgrävd kabel för att stoppa Sajthotellet.

Ordentliga servrar

Det går att bygga en dator för ett par hundralappar och kalla den server. Sajthotellet har valt Dells kvalitetsservrar. De är byggda för att fungera hela tiden.

Övervakning

Samtliga tjänster är övervakade dygnet runt. Servrar på andra platser i landet kontrollerar att allt fungerar och skickar larm till jourhavande tekniker om något trots allt skulle gå snett.

Jour dygnet runt

Det spelar ingen roll om klockan är elva en vanlig tisdag eller om klockan är fyra på nyårsdagens morgon det finns alltid en jourtekniker i tjänst. Alla kunder har möjlighet att göra felanmälan dygnet runt, året om.

Avancerade tjänster

Sajthotellet satsar fortlöpande på att erbjuda anvancerade tjänster som du inte hittar hos många andra webbhotell. Ett exempel är riktig streaming, medan många webbhotell försöker övertala kunden om hur onödig riktig streaming är lanserade Sajthotellet istället en streamingtjänst i mitten av juli 2006.

Sajthotellet erbjöd tidigt SQLServer. Tjänsten fanns hos Sajthotellet redan för flera år sedan, då den i övrigt bara erbjöds hos de allra dyraste webbhotellen.

Hjälp över telefon

Kontorstid kan du ringa för att få hjälp. Du behöver inte vara expert på datorer - Sajthotellets trevliga supporttekniker kan guida dig genom hur du lägger till ditt epostkonto i Outlook. Givetvis går det bra att maila om du föredrar det. Många gånger får du svar efter bara någon minut.

Hjälp på svenska

All personal på Sajthotellet talar flytande svenska. Visst kan många kommunicera åtminstone hjälpligt på Engelska eller med dansktalande - men är det inte skönt att kunna prata på sitt eget språk och fokusera på att lösa tekniska problem istället för grammatik?

Tidig med ny teknik

Ursprungstanken är att webbhotellet ska anpassas efter dina behov - inte tvärtom. Därför är Sajthotellet tidigt med ny teknik. Sajthotellet var bland de första i Sverige att stöda version 2.0 av dotNet.

Daglig backup

All kunddata säkerhetskopieras dagligen på Sajthotellet och sparas i upp till 14 dagar. Backupen förs över till en annan plats och sparas "offline". Det innebär att det krävs ett fysiskt inbrott i två olika datahallar för att förstöra samtliga backuper. Läs mer om Säkerhetskopiering - Backup

Generösa trafikgränser

En populär hemsida kan genera en stor mängd dataöverföring från webbhtoellets server (datatrafik). Det är inte ett problem på Sajthotellet; de trafikgränser som gäller för standardkonton är mycket generösa.

Skulle du ändå överskrida gränsen stängs inte ditt konto av; du får inte heller en saltad faktura. Istället blir du kontaktad av Sajthotellet för att diskutera fram en vettig lösning. Bara några få promille av Sajthotellets kunder köper extra trafik.

Rimliga priser

Visst finns det webbhotell som är gratis eller bara debiterar några kronor per månad. Det är dumt att betala för mycket, men kvalitet kostar. Hur många kunder måste inte tryckas in på en och samma server bara för att verksamheten ska gå runt om varje kund bara betalar tio kronor? Handen på hjärtat, är inte din hemsida värd mer än en cheeseburgare på McDonalds i månaden?

Vi håller låga - men rimliga - priser. Det är bra för både dig och oss.

Driftinformation

driftinformation.se finns information om planerade arbeten och eventuella driftstörningar om sådana skulle uppstå.

Kundservice

Telefon: 0771-319 319

E-post: support@sajthotellet.com

Nyheter

Sociala medier

2015-08-05

Följ Sajthotellet på Facebook eller Twitter.

SSL aktiverat

2015-08-04

Sajthotellet följer Googles rekommendation och aktiverar SSL för hela webbplatsen. Nu sker all kommunikation över det säkra protokollet https.

Ny hemsida

2012-07-09 Ny hemsida lanserad.

Efter mycket arbete presenterar Sajthotellet stolt en uppdatering av hemsidan.