Egen server

Drift- och servertjänster

Sajthotellet kan erbjuda tre typer av drift- och servertjänster:

Co-location

Den enklaste tjänsten benämns co-location. Det innebär att du placerar din server hos oss. Vi ser till att servern är ansluten till Internet och får el samt kyla. Du äger och ansvarar själv för såväl hårdvara som den mjukvara som körs på servern.

Pris från 1500kr/mån inkl. 1 TB trafik och 1U.

Dedikerad server

En dedikerad server ägs av Sajthotellet och hyrs ut till dig. Vi ansvarar för att hårdvaran fungerar och ditt ansvar är endast den mjukvara som körs på servern.

Pris från 3 500kr/mån inkl. 3 TB trafik och 24 månaders avtal.

Läs mer om Dedikerad server.

VPS

VPS, eller Virtual Private Server, är en virtuell server som fungerar som en oberoende och isolerad enhet inom en fysisk server.

Om du är intresserad av en egen server ”VPS” så kontakta då oss i så fall för att få en offert.

Kontakta oss för offert.

Vad finns inkluderat i vår datahall?

Sajthotellet erbjuder enbart toppklassiga tjänster inom co-location, dedikerade servrar samt hanterade servrar. Vår internetanslutning är redundant, vilket betyder att det finns flera oberoende anslutningar till internet för ökad tillförlitlighet. Dessutom har vi dubbla kylsystem och garanterad elnätssäkerhet. Som standard ingår UPS (Uninterruptible Power Supply) och reservkraft i form av ett dieselaggregat.

Vår klimatanläggning är exakt kalibrerad för att kontrollera såväl temperatur som luftfuktighet på en nivå som är optimal för att driva servrar i.

För att säkerställa fysisk säkerhet är tillgången till datahallen strikt reglerad. Det finns inga fönster eller andra enkla ingångar i hallen. Lokalerna är utrustade med inbrottslarm som inkluderar rörelsedetektorer, vibrationsdetektorer, kameraövervakning och dörrlarm. Dessutom genomförs regelbundna säkerhetsronder av väktare.

Vår serverhall är utrustad med en brandsläckningsanläggning av typen Inergen, som är speciellt anpassad för användning i datahallsmiljöer.

Vad kostar det?

Driftjänsten erbjuds endast till företag och regleras av speciella villkor. Då kraven och utbudet av servrar varierar ber vi dig kontakta oss för en skräddarsydd offert.